Üzleti coaching

Üzleti (business) coaching a vezetőfejlesztés személyre szabott módszere. Az üzleti coaching során feltérképezzük egyéni erősségedet, és fejlesztendő területeidet, folyamatosan közösen felülvizsgáljuk és értékeljük az előrehaladásod. Viselkedési és vezetői kompetenciád fejlesztése áll a középpontban annak érdekében, hogy a munkahelyi, üzleti életed minél sikeresebb legyen, javuljon a teljesítményed. Feltérképezzük a munkahelyi lehetőségeidet, illetve meghatározzuk melyek azok a területek, amelyekre nemet is mondhatsz, hogy minél hatékonyabb legyél vezetői munkádban. A vezetői coaching során a pozitív pszichológia alapvetésére építek, közösen kialakítjuk, hogyan legyél vezetőként „flow”-ban, hogyan tudd elérni, hogy a beosztottaid erősségeire támaszkodva pozitív légkört alakíts , miközben maximális hatékonysággal végzik feladataikat.

Kiket várok üzleti coachingra?

Kezdő vezető


Tapasztalt vezető


Alkalmazott


Milyen témákkal fordulhatsz hozzám?

Reziliencia
Delegálás – felhatalmazás
Teljesítménymenedzsment
Motiválás – önmotiválás
Konfliktuskezelés
Mikromenedzsment
Kiégés elkerülés
Karriertanácsadás
Hogyan írjunk jó önéletrajzot?
Idő- és feladatmenedzsment

Mi történik egy coaching ülés során?

Kapcsolódás

Visszatekintünk az előző ülés óta eltelt időre, mi történt azóta, a „házi feladatot” sikerült-e megcsinálni, milyen sikereid, nehézségeid voltak.

Aktualitások

Itt foglalkozunk azokkal az aktuális eseményekkel, amelyek hatással vannak a témáinkra.

Cél- és probléma feldolgozás

Dolgozunk a témánkon, ami akár az aktuális események kapcsán jön fel, akár „elővesszük” a korábban elfogadott témaválasztékunkból.

Tervek, átültetés a gyakorlatba

A témádra adott megoldásokat átültetjük a gyakorlatba, hogyan is fog működni a való életben.

Zárás

A coaching alkalom lekerekítése, összefoglalás meddig jutottunk el, esetleges „házi feladat”, vagyis a megoldások kipróbálása, gyakorlás az elkövetkezendő időben a következő alkalomig.

Mennyi ideig tart egy coaching folyamat és egy alkalom?

Mennyi ideig tart egy coaching folyamat és egy alkalom?

A coaching folyamat témáktól függően tarthat, 8-10 alkalomtól akár fél-1 éven keresztül is. Akut helyzetben hetente találkozunk, egyébként kéthetente. 1-1 alkalom 60 vagy 90 perces.

Mit csinálok coachként az üléseken?

  • Figyellek, és aktívan hallgatlak, annak érdekében, hogy összefoglaljam, tükrözzem az elmondottakat, tisztázzam és kiemeljem a fontos pontokat.
  • Támogatlak, hogy minél pontosabb képet alakíthass ki, megbeszéljük, hogy döntésednek milyen következményei lehetnek, biztonságot, bizalmat adok, eloszlatom a kétségeket, lehangoltságot.
  • Tükrözök: időnként tükröt tartok neked, hogy tisztábban lásd önmagad egy-egy helyzetben.
  • Kérdéseket teszek fel: annak érdekében, hogy minél jobban körül járjuk a probléma mibenlétét.
  • Ha szükséges konfrontállak, máskor inspirállak, vagy segítem az áttörést, a változást.
Mit csinálok coachként az üléseken?

Milyen szakaszokból áll a coaching folyamat?

Kapcsolatfelvétel

A problémáddal rátaláltál a honlapomra, kitölthetted a jelentkezési lapot elektronikusan vagy felhívhatsz telefonon, majd időpontot egyeztetünk az úgynevezett 0-dik alkalomra. Itt ismereted problémád, én pedig tisztázó, pontosító kérdéseket teszek fel, hogy jobban megértsem a kérésed, problémád, majd én is tájékoztatlak, hogy mit várhatsz a coaching folyamattól, mennyi ideig tart, milyen módszerekkel dolgozunk, hol fogunk találkozni. Kölcsönös szimpátia esetén el tudjuk kezdeni a közös munkát.

Megállapodás a coachingra

Amennyiben úgy döntesz, hogy elkezded a coaching munkát, akkor meghatározzuk melyek azok a témák, amelyeket érinteni fogunk az ülések során, mi a kiindulási pontod, és milyen elképzelésed van a célodról. Megállapodunk a coaching időtartáról, milyen gyakran találkozunk, és 1-1 ülés 1 vagy 1,5 órás lesz-e. A közöttünk megszületett megállapodást írásba foglalom, és e-mail-en elküldöm neked. Ha jóváhagyod, akkor elkezdjük a tényleges munkát.

Coaching ülések

A coaching ülések a problémád intenzitásától függően 1-2 hetente lesznek, és 60 vagy 90 perces 1-1 alkalom. Hogy mi történik egy coaching ülésen itt olvashatsz.

Lezárás

Ha a coaching folyamat sikeresen célba ért, feldolgoztuk a problémádat, megoldásokat találtunk, akkor lezárjuk a folyamatot.

Utánkövetés

1-3-6 hónap elteltével utókövetést tartunk, hogyan sikerült a változásokat, megoldásokat a mindennapi életbe beépítened.

Coaching: 13.000 Ft/60 perc, 18 000/90 perc

Sőregi Vanda

"Változás akkor következik be, amikor valaki azzá válik, ami, és nem akkor, amikor az próbál lenni, ami nem." (Arnold Beisser)

Minden Jog Fenntartva © soregivanda.hu 2024